møns natur

Elsker du vild natur, så prøv Møn!

Her er smukke øde strande, store skove med stejle bakker og fortryllende skovsøer.

Huset ligger i Ålebækområdet.  Herfra er der gå afstand til det spændende naturområde Borre Sømose eller Mosen som lokale kalder det.  Hvor borre mose munder ud i nord ligger Ålebæk Strand.  Det er en smuk øde strand med diger, fyrretræer og buske hvis man går mod vest ud mod Norfeld.  Og går man mod Øst er der flere smukke pynte man skal runde før man når ud til Liselund og Møns Klint.

Stranden er en stenstrand, og den kan forandre sig drastisk hver gang det har været blæsevejr og pålandsvind.  Det er en fantastisk naturoplevelse og meget uforstyrret.  Langs stranden er der skrænter med skov for oven.

Skovene der ligger tættest er Lisbjerg og Stubberup have.  Stuberuphave har en væsentlig størelse, og der er både gode skovveje samt stier langs kanten af skrænten.

Efter Stubberuphave skov kommer Liselund.  Her finder du udover skov Liselund slotspark.  det er en fortryllende og romantisk sted at gå på opdagelse, men her er også typisk flere mennesker.  Videre ude kommer Jydelejet.  Det ligge rop til Klinteskoven og er en fantastisk naturområde med spændende fauna, kuperet terræn og smukke enge blandet med bevoksning.

Selve Møns Klint ligger noget længere væk, og vil du herud og have naturoplevelser bør du nok sætte en dag af ved mindre du tager bilen eller en cykel.  der er selvfølgeligt også muligheden for at se Klinten fra vandsiden.