Huset på Møn

Med det hyggelige hus på Møn som base, har du mulighed for mange skønne natur oplevelser.  Oplevelser der vil berige dig i både krop og sind.

Nyd den friske luft ved de øde strande, brug kroppen og bliv et med havets bølger, ro i kajak, dyk eller sejl med båd.   Find dit indre stenaldermenneske iblandt skovens smukke træer eller find glæden i haven med æbletræer, buske, fasaner og rådyr.  Og nyd bålets varme og duften af snobrød….

Huset på Møn er et skønt afslappet sted!

Hvad enten du leder efter hus på Møn, weekendophold, bed and breakfast, sommerhus, bofællesskab eller bare et sted at overnatte når du besøger Møn, så er der mulighed for at opleve freden på landet her.

Huset er et 100 år gammelt husmandssted med stor hyggelig have, bålplads, udbygninger og faldefærdig lade.  Hønsene går i haven side om side med fasaner og rådyr, og alt efter årstid er der bær, æbler og velduftende krydderurter i haven.

stue i huset på møn

Huset på Møn:  Selve stuehuset er rummeligt og har en behagelig rustik atmosfære.  Der er stort spisekøkken med plads til mange personer, og køkkenet støder op til en stor udestue, som er dejligt varm når solen skinner og super hyggelig, når det regner uden for.
Badeværelset har hvad der skal til, og er du dus med grønne 60’er fliser, så er der ikke meget at brokke sig.

Stuen er stor og lys med god udsigt til haven.  Der er trægulve, brændeovn og synlige loftsbjælker, så det giver en dejlig atmosfære.  Der er desuden et lille gæste/soveværelse bagerst i stuen.

værelse på møn

Førstesalen består af et stort hyggeligt rum med skråvægge, masser af ovenlys og vinduer i gavlene, så der både er morgen og aften sol.  Her er der også ludbehandlede trægulve og synlige hanebjælker.  I den ene ende af  førstesalen er der en dør ud til det mørke loft.  Her er der både masser af gamle sager, edderkopper og nisser.

Der er lavet kliniklokaler med bad og thekøkken, og i 2018 blev der lavet nyt kursuslokale i den sidste stald.

Have og faciliteter:

Er du til bålhygge er du altid velkommen til at tænde op, og er du sulten kan du nemt lave snobrød over bålet.  Vi sidder ofte og griller i haven imens trætoppene svajer og fuglene synger.

Der er både sauna og vildmarksbad.  Så et ophold på Birkedalsvej 2 kan være et velfortjent retreat til gavn for både krop og sind. Pris for brug af sauna og vildmarksbad aftales nærmere.

Omgivelser og lokalområdet:  Fra huset er der mod syd ca 2 kilometer ned til Borre, hvor der er dagli’brugs og tankstation.  Er du i bil eller på cykel, kan du fortsætte til Klintholm havn på sydkysten, hvor skibet Albatros ( gammel nimbus 33 sejlbåd) ligger.  Herfra er der god mulighed for at sætte kajak eller jolle i vandet, og du kan tage ture med kutteren discovery ud til Møns Klint.

I Klintholm havn finder du også lækre sandstrande og godt badevand.

Kystlinjen: Ca 1,5 km mod nord finder du nordkysten.  Hele området fra Nordfeld til Ålebæk strand har smuk natur med fyr og buske, og fortsætter du mod øst forbi Brunhoved og fortsætter mod Pomlerende og klinten, vil du opleve en meget uberørt kystlinje, hvor du højest møder en enkelt ørredfisker eller to.  Jeg har set både havørn, fiskeørn, vandrefalk og mange andre spændende fugle når jeg går tur.  Og to gange har jeg oplevet ræven gå forbi mig på stranden.  Meget skønt.

Fortsætter du forbi Pomlerende kommer du først forbi Liselund og dernæst oplever du Møns Klint begynde at rejse sig majestætisk over hovedet på dig.

Muligheder for overnatning på Møn:

Førstesal:  Du/I kan leje hele førstesalen.  Prisen er 650kr pr overnatning for 2 personer. 250kr i rengøringsgebyr. Der er adgang til fælles køkken, bad, udendørsarealer mm.

Værelseudlejning på Møn: Der er også et meget hyggeligt lille værelse med dobbeltseng i stueetagen. Værelset indeholder reol til tøj og dobbeltsengen kan slås op til sofa, så du har mere plads hvis du er alene.  Du har selvfølgeligt adgang til stue, køkken, bad med mere, og fra værelset er der udsigt til haven.  Prisen for værelset er 450kr pr. overnatning pr person og 550kr hvis i er to.

Bofællesskab på Møn: Har du lyst til at at nyde livet på landet på en lidt mere casual og afslappet måde, så kan du blive en del af dette skønne sted.  Du kan leje dig ind som “roomie” i alt fra et døgn til 10 år afhængigt af hvor livet fører hen. Vi finder frem til en aftale vi begge er tilfredse med. Læs mere om bofællesskabet på Møn her! 

Lej hus / sommerhus på Møn: Ønsker du at leje huset for dig selv eller sammen med familie/venner/kæreste, så er det også en mulighed, så længe du lover at give høns og kat mad og vand:)  Jeg har min skønne båd, som jeg elsker at bo i eller mit studio, så i kan nyde huset i fred.  Jeg lejer ud i alt fra en weekend til et år, så fortæl hvad behovet er, og så finder vi en rimelig leje.

Airbnb:  Du har også mulighed for at leje direkte via airbnb her!

Her er ikke mange regler, andet end det normale hensyn og respekt, der vises for naturen og andre mennesker.  Ingen rygning og sko indendørs.  Medvirken til at holde orden og rent efter daglig brug.

Jeg glæder mig bare til at tage godt imod jer, og er glad for at kunne tilbyde muligheden for ro i smukke omgivelser.

Der er kat i huset (vi skal jo have en musefanger her på landet), så er du allergisk skal du være opmærksom på det.
Hund ikke en mulighed.

Fang Mig Her
Latest posts by Rasmus Ramskov (see all)